Vabimo vas v kino in na razpravo

V sklopu Filmskih dnevov Lux vas v petek, 16. novembra 2018 ob 11. uri vabimo na brezplačni ogled dokumentarnega filma Druga stran vsega. Projekcija bo potekala v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, v okviru filmskega festivala Liffe.

Film Druga stran vsega je eden od treh letošnjih finalistov za filmsko nagrado LUX, ki jo podeljuje Evropski parlament. Dokumentarec srbske režiserke Mile Turajlić z odstiranjem dogajanja za stenami stanovanja v Beogradu seznanja z zgodovino države in družbe v boju proti nacionalizmu in prizadevanju za demokracijo.

Brezplačno vstopnico si lahko zagotovite s prijavo na http://bit.ly/LUX-Druga-stran-vsega-Lj, prevzamete pa jo na recepciji Hiše EU na Dunajski 20 v Ljubljani, vsak delavnik med 9. in 18. uro. Toda pohitite, saj je število kart omejeno, prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Projekciji bo sledila okrogla miza z naslovom »Ali sem aktiven državljan?«, kjer bomo spregovorili o tem, kako pomembno je aktivno državljanstvo pri oblikovanju demokratične evropske družbe, kar poudarjamo tudi s kampanjo za promocijo politične participacije pred evropskimi volitvami Tokrat grem volit. Pridružite se nam in prispevajte svoje mnenje.

When

-

Where

Cankarjev dom (Kosovelova dvorana)
Prešernova 10
Ljubljana 1000
Slovenia

Will you come?