Ще успеят ли европейските политически партии да отговорят на очакванията на гражданите?

Plenary

Речта на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер за състоянието на Европейския съюз пред Европейския парламент и реакциите на лидерите на парламентарните групи отбелязаха, макар и неофициално, началото на кампанията за изборите за ЕП. Европейските партии имат 8 месеца да представят своята визия за бъдещето на Европа и да дадат нов импулс за обновление на европейския проект, като предложат високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани.

В този контекст Бюрото на Европейския парламент в България, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти имат честта да Ви поканят на публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?“.

Събитието ще се проведе на 15 октомври 2018 г. (понеделник) в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10.00 до 12.00 часа.

Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по най-актуалните европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС, и да допринесе за повишаване на тяхната информираност по предложенията за обновление на европейския демократичен проект.

Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Георги Пирински (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Ева Майдел (ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП) ще се включат с видеообръщения към участниците.

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава на телефон (+359) 2 987 22 85 или по електронна поща на адрес: embg@scas.acad.bg (Европейско движение България).

When

-

Where

Дома на Европа
ул Георги Сава Раковски 124
София 1000
Bulgaria

Contact

Tanya Chuntova

00359 878 853 547

Will you come?