Borgerhøring: Hvad betyder det fælles EU-forsvar for Danmark

Demokrati kræver deltagelse. Bliv klogere på EU, og fortæl politikerne, hvad du mener. Mød EU-eksperterne Helga Molbæk-Steensig og Michael Birkkjær Lauritsen til debat om forsvar, udenrigspolitik og fremtidens Europa.

"Tiden, hvor vi kunne forlade os på andre for vores forsvar, er forbi, og Europa er nødt til at tage skæbnen i egne hænder" - sådan sagde den tyske forbundskansler Angela Merkel efter et skæbnemøde i NATO i maj 2017. Siden er det gået stærkt med oprettelsen af et fælles EU-forsvar, det såkaldte permanente strukturerede samarbejde - PESCO.

På dette debatmøde tager vi fat i spørgsmålene om, hvad PESCO er, hvordan Danmark skal forholde sig til den nye verdensorden med et USA, der ikke vil garantere musketer-eden i NATO og et EU, der har lavet et fælles forsvar som Danmark ikke er med i. Vi kigger også på, hvad det betyder for EU's traditionelle forebyggelsesfokuserede udenrigspolitik, at der sker en forøgelse af de militære budgetter gennem PESCO-samarbejdet.

Beslutninger, der træffes i EU, påvirker os alle sammen. De sætter rammer for politik i kommunerne og i Folketinget, men påvirker også borgernes hverdag direkte. Derfor er det vigtigt, at vi som borgere tager stilling til, hvilken rolle EU skal spille fremover - og til hvilken rolle Danmark skal spille i Europa.

DEO's EU-eksperter holder faglige oplæg og svarer på spørgsmål om, hvad EU er for en størrelse og hvad der foregår i europæisk politik i dag. Du er inviteret til at deltage i debatten og komme med dine synspunkter og kommentarer. Dem tager vi med videre til politikerne.

Deltagelse: Gratis, men tilmeld dig gerne her, så der også er kaffe og kage til dig.

Mødet er arrangeret i samarbejde med AOF Næstved med støtte fra Europa-Nævnet.

When

-

Where

Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
Næstved 4700
Denmark