Borgerhøring: Er der arbejde til alle i fremtidens EU?

Demokrati kræver deltagelse. Bliv klogere på, hvad der rør sig i EU, og fortæl politikerne, hvad du mener. Mød EU-eksperterne Helga Molbæk-Steensig og Kasper Tonsberg Schlie til debat om jobskabelse, socialpolitik og fremtidens EU.

Beslutninger, der træffes i EU, påvirker os alle sammen. De sætter rammer for politik i kommunerne og i Folketinget, men påvirker også borgernes hverdag direkte. Derfor er det vigtigt, at vi som borgere tager stilling til, hvilken rolle EU skal spille fremover - og til hvilken rolle Danmark skal spille i Europa.

På dette møde skal vi diskutere, om der er arbejde til alle i fremtidens EU. Nye innovative virksomheder som Uber og Amazon banker på det europæiske marked og påvirker medlemslandenes arbejdsmarked. Samtidig står det klart, at nok er der kommet gang i jobskabelse igen i EU efter en finansielle krise, men de nye jobs er i langt overvejende grad prekære job med korte kontrakter og usikre arbejdsforhold, der gør de ansatte bekymrede for fremtiden. 

Polen og Rumænien kører kampagner for at hente deres arbejdere hjem til landene igen. Det er medvirkende til at Dansk Arbejdsgiverforening (DA) herhjemme mener, at Danmark er ved at løbe tør for europæisk arbejdskraft. Det mener 3F derimod ikke, som går imod DA's ønske om, at Danmark skal hente arbejdskraft også udenfor EU. Og endelig er der store diskussioner om, hvorvidt EU skal have en mere social dimension, som skal sikre borgerne i dårlige økonomiske tider.

DEO's EU-eksperter holder faglige oplæg og svarer på spørgsmål om, hvad EU er for en størrelse og hvad der foregår i europæisk politik i dag. Du er inviteret til at deltage i debatten og komme med dine synspunkter og kommentarer. Dem tager vi med videre til politikerne.

Deltagelse: Gratis, men tilmeld dig gerne her, så der også er kaffe og kage til dig.

Borgerhøringen er arrangeret af DEO med støtte fra Europa-Nævnet.

When

-

Where

Hvalsø Kulturhus
Skolevej 12
Hvalsø 4330
Denmark