LUX-filmdage: The Other Side of Everything i Odense

Det er den tid på året, hvor Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX-filmpris 2018 løber af stablen. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration.

De tre film, der konkurrerer om LUX-filmprisen i år, er: Styx af Wolfgang Fischer, The Other Side of Everything af Mila Turajlić og Woman at War af Benedikt Erlingsson. Det er medlemmerne af Europa-Parlamentet, der får lov at stemme om vinderen af LUX-prisen 2018. Hvem, der hiver sejren hjem, offentligøres den 14. november.

Er du en stor filmnørd eller blot nysgerrig på en af filmene, kan du få lov at se de europæiske film udfolde sig på de danske filmlærreder i Odense, Kolding og København - og endda helt gratis.

The Other Side of Everything af Mila Turajlić - Serbien, Frankrig og Qatar
En låst dør i en lejlighed i Beograd har holdt en familie adskilt fra deres fortid i over 70 år. I takt med, at filmproducenten indleder en dyb samtale med sin mor, dukker der en politisk brudlinje op på tværs af deres hjem, som afslører et hus og et land, der er plaget af sin historie. Skildringen af en familie i Serbien udvikler sig til et svidende portræt af en aktivist i en tid med stor uro, og sætter spørgsmålstegn ved hver enkelt generations ansvar for at kæmpe for sin fremtid.

Tilmelding sker

When

-

Where

Café Biografen
Amfipladsen 13
Odense 5000
Denmark