Šibenik - Prvi glasači - ovajputglasam.eu

Kada ti je rođendan? Možda će ti izbori za Europski parlament biti prvi izbori! Znate li nekoga kome će izbori za Europski parlament biti prvi izbori u životu? Kako ćete ih motivirati da glasaju? 

Suočavamo se s mnogim izazovima, od migracija do klimatskih promjena, od nezaposlenosti mladih do privatnosti podataka. Živimo u sve globaliziranijem i konkurentnijem svijetu. Odluke koje se tiču vas osobno, ali i vaše sredine kroje se na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine. I jedan glas može promijeniti rezultat izbora. Kako? U suradnji s Gimnazijom Antuna Vrančića objasnit će vam to aktivistkinja Danijela

Danijela Svirčić iz Grebaštice zvijezda je u europskim krugovima, a da mnogi to i ne znaju. Naime, bivša košarkašica, koja se školovala u Americi i Engleskoj, u Hrvatskoj je skupila najveći broj aktivista u kampanji Europskog parlamenta ‘Ovaj put glasam’ čiji je cilj što bolja informiranost, ali i što viša izlaznost na EU izbore u svibnju sljedeće godine. Danijela se našla u 10 najboljih mladih aktivista u cijeloj Europi i zbog toga je pozvana u Strasbourg na plenarnu sjednicu gdje se imala prilike družiti s predsjednikom EU parlamenta Antonijem Tajanijem.

Postanite dio ovajputglasam.eu projekta kojem su se već pridružili studenti, srednjoškolci i ostali mladi iz država diljem Europske unije. Pratite oznake #izboriEU2019 i #ovajputglasam na društvenim mrežama kako biste podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije. Dođite i saznajte više!

Podijeli informacije na Twitteru.

When

-

Where

Gimnazija Antuna Vrančića
Put Gimnazije 64
Šibenik 22000,
Croatia

Will you come?