Filmska poslastica: LUX Film Party - ovajputglasam.eu

Europski parlament kroz filmsku Nagradu LUX podupire europsku kulturu, identitet i različitosti, a promocija europskog filma u partnerstvu sa Zagreb Film Festivalom u studenom 2018. zauzima posebno mjesto među kulturnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Kao i svake godine, Europski parlament zaljubljenike u filmsku umjetnost poziva na Lux Film Party, kako bi zajedno slavili europsku kinematografiju u društvu prijatelja Europskog parlamenta i mnogobrojnih gostiju iz svijeta filma, glazbe i drugih umjetnosti. Stoga se družimo uz film Halla ide u rat, u četvrtak, 15. listopada 2018. godine, u 18:30 sati u kinu Europa, a druženje nastavljamo u baru Johann Franck.


Nagradu LUX od 2007. godine dodjeljuje Europski parlament za postignuća u kinematografiji. Nagrada usmjerava pažnju na javnu raspravu o Europskoj uniji i njezinim politikama te daje potporu širenju europskih (ko)produkcija. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato su ove godine premijere filmova kandidata za Nagradu LUX obilježene porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta - kad svi glasaju, svi pobjeđuju. Dani LUX filma organiziraju se tijekom jeseni u više od 40 gradova u Europskoj uniji i opipljiv su izraz angažmana Europskog parlamenta u području filma i kulture. Tri filma koji su ušli u finalni izbor prikazuju se istovremeno u 28 država EU-a na 24 jezika. U Hrvatskoj filmove premijerno možete pogledati na Zagreb Film Festivalu.

Dobitnik filmske Nagrade LUX 2018. koju biraju zastupnici u Europskom parlamentu bit će objavljen na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu u prosincu 2018. godine.

When

-

Where

Kino Europa & Johann Franck
Varšavska ul 3
Zagreb 10000
Croatia

Will you come?