Dezbatere Europe Talks@Zilele Filmului LUX

                         

 

Fă-ți vocea auzită și vino să dezbatem împreună prezentul și viitorul Europei la Europe Talks@Zilele Filmului LUX, vineri, 16 noiembrie, între 11:00 și 13:00, la Point Art Hub - str. General Eremia Grigorescu, nr. 10, București.

Ce trebuie să stii:

  • Europe Talks @Zilele Filmului LUX va aduce în discuție importanța promovării valorilor democratice și a culturii europene în menținerea unității și construirea unui viitor comun și a unei identități europeane mai puternice și rolul jucat de inițiative europene, precum Premiul LUX și Zilele Filmului LUX și nu numai, în aceste eforturi, dar și rolul și impactul pe care îl are cinematografia europeană în redefinirea atitudinilor publicului și în determinarea și motivarea schimbărilor în societate.
  • Evenimentul se adresează celor interesați de iniţiativele Parlamentului European, de modalităţile prin care aceștia pot deveni mai implicaţi în construirea unei identităţi europene mai puternice, care reflectă diversitatea tradiţiilor și importanţa participării la vot în alegerile europene pentru susţinerea democraţiei europene.
  • Dezbaterea propune să fie un spaţiu de discuţie şi promovare a valorilor democratice europene la nivel naţional, pornind de la temele istorice, sociale și politice cruciale abordate de cele trei filme finaliste în cursa pentru premiul LUX 2018: Styx (regia: Wolfgang Fischer), Cealaltă parte a tuturor lucrurilor (regia: Mila Turajlić) și Femeie în război (regia: Benedikt Erlingsson).
  • Regizoarea Mila Turajlic, al cărei documentar - “Cealaltă parte a tuturor lucrurilor” - se numără printre cele 3 filme finaliste pentru Premiul LUX, va avea o intervenție în direct la Europe Talks @Zilele Filmului LUX.

Dezbaterea este organizată cu ocazia anunțării celui de-al 12-lea câștigător al Premiului LUX (în data de 14 noiembrie), în contextul campaniei instituţionale a Parlamentului European de promovare a importanţei participării la vot la alegerile europene din 26 mai 2019, și își propune să prezinte mai multe perspective asupra temelor menționate, aducând față în față membri ai Parlamentului European, critici de film, regizori și producători, jurnaliști, consultanți în cinematografie, reprezentanți ai mediului academic și tineri.

Dacă vrei să participi și tu, te rugăm să confirmi participarea.

Pentru cei care nu vor putea să fie prezenți, Europe Talks @Zilele Filmului LUX va fi transmisă și LIVE în pagina Biroului Parlamentului European în România între orele 11.30-13.00: https://www.facebook.com/EPIO.Romania

When

-

Where

Point Art Hub
strada General Eremia Grigorescu 10
Bucharest 030167
Romania

Contact

Elena Stănescu

0214050880

Will you come?