Spoznajmo se na Obali

Spoznajmo se na Obali

Ekipa kampanje Tokrat grem volit bo v ponedeljek, 26. novembra, obiskala Koper. Obiščite nas na informacijski stojnici, ki se bo tekom dopoldneva in zgodnjega popoldneva selila med Fakulteto za management, Pedagoško fakulteto, Fakulteto za humanistične študije in Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Na voljo vam bomo za vse informacije o poteku kampanje in nasvete, kako se lahko tudi sami aktivno vključite v naša prizadevanja za krepitev aktivnega državljanstva in politične participacije.

Info točka v Hiši EU

Veseli vas bomo, če nas obiščete, radi bi vas spoznali v živo. Svojo udeležbo nam napovejte s klikom na rdeči gumb spodaj.

Prav tako 26. novembra ob 11. uri bo v Kopru, natančneje v Zeleni dvorani tamkajšnje Območne obrtno-podjetniške zbornice, potekala tudi konferenca o ponovni uporabi plastike, enem izmed perečih izzivov EU, kjer na leto “proizvedemo” 25 milijonov odpadne plastike, ponovno pa uporabimo slabo tretjino te količine. Eden izmed ukrepov EU, namenjen izboljšanju te statistike, je tudi evropska zakonodaja o prepovedi uporabe plastike za enkratno uporabo do leta 2021, ki je trenutno v postopku sprejemanja.

plastika

O tem, kako odpadna plastika vpliva na naša življenja in kako spodbuditi in okrepiti odgovornejše upravljanje z njo, tudi z reciklažo, sortiranjem in odpiranjem novih poslovnih priložnosti in delovnih mest, bodo spregovorili evropski poslanci dr. Igor Šoltes, Romana Tomc, Tanja Fajon in Patricija Šulin, direktor Komunale Izola Denis Bele ter član iniciative Naredi nekaj za naravo Miha Vivoda.

Ker je število sedežev omejeno, vas prosimo, da se na dogodek prijavite TUKAJ ali po telefonu na številki 01 252 88 35 (Mateja Aleš).

Več o dogodku preberite na naši spletni strani ali na našem Facebook profilu.

When

-

Where

Območna obrtno-podjetniška zbornica (Zelena dvorana)
Staničev trg 1
Koper 6000
Slovenia

Will you come?