Nyt Europa: Fremtidens Europa - Klima og energi

Fremtidens Europa tilhører os alle og sammen kan vi være med til at påvirke den på bedst mulig vis. Udfordringer og muligheder er der mange af, men til denne debat vil vi tage særligt udgangspunkt i klimapolitikken, som vi håber du vil være med til at debattere!

For klimaet er i krise og der skal handles hurtigt også på EU plan. Alle tiltag gælder, om det så er fra enkeltpersoner til store politiske beslutninger. Men hvordan kan der handles på alle lag? Og hvad er egentlig status pt?

På Nordfyns Højskole skal vi sammen tage temperaturen på klimakrisen i dialog med tre af Danmarks mest vidende og engagerede klimadebattører. De belyser med tre forskellige indgange hvor vi står og giver deres bud på, hvordan vi kommer op i tempo, hvordan EU kan spille ind som vigtig aktør, samt hvad man som enkeltperson kan gøre, inden i som deltagere skal i spil med jeres ideer i anden halvdel af arrangementet.

Connie Hedegaards klimaekspertise er ikke mindst baseret på hendes erfaring som fhv. klimaminister og EU’s klimakommissær, men særligt også som nuværende formand for både KR Foundation og Concito. Hun vil komme ind på den overordnede udfordring med fokus på, hvad erhvervslivet bør prioritere i kampen for klimaet.

John Nordbo har især kendt for sin store klimaviden som fhv. klimachef i WWF, mangeårig klimatalsmand for de danske klimagræsrødder og sidder nu hos CARE med stærkt fokus på klima advocacy. Han vil til debatten fokusere på de globale politiske udfordringer mellem nord og syd, fattige og rige.

Steen Gade der er formand for Nyt Europa, vil med sine over 30 års arbejde med klima som både folketingsmedlem og direktør for Miljøstyrelsen, samt med sin erfaring som foredragsholder og klimarådgiver for Nordisk Råd, gøre os klogere på den politiske kamp for klimaretfærdighed og hvad politik kan udrette.

Så kom og sæt dit præg på dagsordenen, som optakt til det kommende EU-valg den 26.maj 2019. Sammen skal vi diskutere hvad vi som borgerne mener der kan være af delløsninger på de udfordringer vi ser og hvad vi ønsker at politikerne skal tage med sig i deres arbejde for Fremtidens Europa.

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Folkehøjskolernes Forening, Nyt Europa og Nordfyns Højskole og er en del af en arrangementsrække hvor de danske Højskoler i fællesskab sætter Europa i fokus.

Arrangementet er gratis og er støttet af Europanævnet

When

-

Where

Nordfyns Højskole
Fælledvej 11
Bogense 5400
Denmark