Akademija Saharov, ljudska prava i sloboda govora - ovajputglasam.eu

Ured za Europskog parlamenta u Hrvatskoj u sklopu Human Rights Film Festivala u Zagrebu organizira promociju Nagrade Saharov Europskog parlamenta za slobodu misli.

Program je posebno namijenjen studentima Sveučilišta u Zagrebu te Erasmus-studentima, a obuhvaća tribine, čitanje autorskih radova te prikazivanje dokumentarnih filmova. S obzirom na to da je ukrajinski filmski redatelj Oleg Sentsov ovogodišnji dobitnik Nagrade Saharov za slobodu misli, u kinu Europa prikazat će se dokumentarac o njegovoj borbi za ljudska prava. Nakon projekcije slijedi rasprava i niz panela na temu ljudskih prava. Više pročitajte na humanrightsfestival.org.

Europski parlament godišnju nagradu Saharov za slobodu mišljenja dodjeljuje od 1988. godine pojedincima koji su dali izniman doprinos borbi za ljudska prava u cijelom svijetu te se pritom upozorava na kršenje ljudskih prava i daje potpora dobitnicima i ciljevima za koje se oni bore. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato je ovogodišnja Akademija Saharov obilježena porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta - kad svi glasaju, svi pobjeđuju.

When

-

Where

Kino Europa (Mueller Auditorium)
Varšavska ul 3
Zagreb 10000
Croatia

Will you come?