Participacija i mladi - ovajputglasam.eu

Ovaj put glasam - Europski parlament, Hrvatska
Mladi Europljani imaju pozitivno mišljenje o Europskoj uniji te se angažiraju oko različitih europskih tema o važnosti za mlade. Međutim, iznimno je važno osvijestiti mlade da imaju moć promijeniti društvenu situaciju i to upravo na izborima za Europski parlament, 26. svibnja 2019. godine.

Projekt ovajputglasam.eu iz tog je razloga privukao velik broj mladih iz svih zemalja Europske unije. Cilj ove institucionalne kampanje je promicanje i poticanje demokratskog sudjelovanja hrvatskih građanki i građana na nadolazećim izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine, neovisno o političkom opredjeljenju i stranačkoj opciji pojedinca.

Poseban fokus u okviru kampanje je na obraćanju mladima koje želimo privući da preuzmu svoj dio odgovornosti u kreiranju bolje zajedničke budućnosti u Hrvatskoj te ih zainteresirati za europske izbore, osobito s obzirom na činjenicu da je na izbore za Europski parlament 2014. godine izašlo tek 13% građanki i građana u dobi od 18-24 godine.

U petak, 30. studenog 2018. godine, s početkom u 10 sati, u prostoru malog atrija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu organiziramo konferenciju namijenjenu mladima pod nazivom Ovaj put glasam. Na njoj ćemo u okviru dva zanimljiva panela te radioničkog dijela konferencije okupiti četvero hrvatskih zastupnika u aktualnom sazivu Europskog parlamenta, kao i predstavnike mlade generacije hrvatskih političara - u razgovoru s istaknutim predstavnicima organizacija mladih u Hrvatskoj, a uz stručne komentatore.

Pridružite nam se u neformalnom druženju kako biste saznali zašto će mladi iz Hrvatske glasati i zašto je bitno uvjeriti obitelj, prijatelje i susjede da izađu na europske izbore.


Pratite oznake #izboriEU2019 i #ovajputglasam na društvenim mrežama kako biste podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije. Dođite i saznajte više!

Podijeli informacije na Twitteru.

When

-

Where

Nacionalna i sveučilišna knjižnica
Hrvatske Bratske Zajednice 4
Zagreb 10000
Croatia

Will you come?